1. Nederlandse boeken
  2. Balts

Balts

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Balts is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 72 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789029546256. 

Specificaties Balts

HoofdauteurLuuk Gruwez
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum21 februari 2023

Omschrijving van Balts

In Balts verweeft Luuk Gruwez de cruciale momenten die geboorte en dood markeren, op een manier die niet per se somber is. Ons begin en einde worden beïnvloed door een soort erotisch perpetuum mobile, waardoor wat we kunst en cultuur noemen tegelijkertijd een sublimatie is van biologische impulsen, waardoor we vervolgens aan het bewustzijn van ons terminale bestaan kunnen ontsnappen. Gruwez onderzoekt dit in verzen over liefde en verval, en in variaties op oude Franse erotische chansons. Dit bereikt zijn hoogtepunt in een epiloog van een dichter die, terugkerend naar Ithaka, zijn lier aan de wilgen hangt en zijn geslacht opbergt in zijn broek. Balts neemt de lezer mee op een poëtische reis door de diepste emoties die het menselijk leven kenmerken. Gruwez verkent de complexiteit van liefde en vergankelijkheid en daagt ons uit om na te denken over de fundamentele aspecten van ons bestaan. Met zijn verzen weet Gruwez de essentie van de menselijke ervaring vast te leggen en te vertalen naar een taal die zowel diepzinnig als toegankelijk is. De variaties op oude Franse erotische chansons voegen een speels element toe aan het geheel en brengen een unieke dynamiek in het werk. De epiloog biedt een krachtige afsluiting, waarin de dichter symbolisch afscheid neemt van zijn kunst en zijn menselijkheid omarmt. Balts is een meesterwerk van liter.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Balts

Het boek Balts is geschreven door Luuk Gruwez. De oorspronkelijke releasedatum was 21 februari 2023.

Het boek Balts is te koop als Paperback.

Balts bestaat uit 72 pagina’s. 

Balts is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken