1. Nederlandse boeken
  2. Begane grond

Begane grond

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Begane grond is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 56 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789463360654. 

Specificaties Begane grond

HoofdauteurHans Tentije
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum25 oktober 2018

Omschrijving van Begane grond

In Begane grond, het nieuwste werk van Hans Tentije, gaat de dichter opnieuw op zoek naar het onverklaarbare. In lange, verhalende gedichten neemt hij ons mee op een reis door zijn scherpe observaties en treffende vergezichten. Hans Tentije combineert herkenbare taferelen met het ongrijpbare en onaanraakbare, waardoor zijn poëzie een licht werpt op alles, maar niets verklaart. Met Begane grond voegt Hans Tentije een nieuw hoofdstuk toe aan zijn unieke oeuvre van zestien dichtbundels. Zijn talent en toewijding werden erkend toen hij in het najaar van 2017 de prestigieuze Constantijn Huygensprijs ontving, een prijs die de afgelopen vijf jaar niet aan een dichter werd toegekend. De jury prees Tentijes trefzekere observatie, oog voor detail en rake typeringen van personages en landschappen. Dit is niet de eerste keer dat zijn werk wordt bekroond, eerder ontving hij al de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Herman Gorterprijs en de Karel van de Woestijneprijs. Begane grond is een meesterwerk dat de lezer meeneemt naar nieuwe dimensies van de verbeelding. Het is een poëtische ontdekkingsreis die de grenzen van ons voorstellingsvermogen uitdaagt en ons aanzet tot diepe reflectie. Laat je betoveren door de precieze woorden en frasen van Hans Tentije en ontdek een wereld die zowel vertrouwd als myster.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Begane grond

Het boek Begane grond is geschreven door Hans Tentije. De oorspronkelijke releasedatum was 25 oktober 2018.

Het boek Begane grond is te koop als Paperback.

Begane grond bestaat uit 56 pagina’s. 

Begane grond is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken