1. Nederlandse boeken
  2. De edelman; Volg je eigen weg

De edelman; Volg je eigen weg

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. De edelman; Volg je eigen weg is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 59 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789028260955. 

Specificaties De edelman; Volg je eigen weg

HoofdauteurBelle van Zuylen
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum12 november 2013

Omschrijving van De edelman; Volg je eigen weg

In 1763 werd in Amsterdam de satirische novelle De edelman gepubliceerd, het geheime debuut van Belle van Zuylen (1740-1805), geschreven in het Frans. Deze belangrijke mijlpaal in de Nederlandse literatuur bevat, hoewel kort, een briljante aanval van de destijds 23-jarige Isabelle van Tuyll van Serooskerken, zoals Belle officieel genoemd werd, op haar eigen sociale klasse: de adel. Toen het geheim uitkwam, slaagde haar woedende vader erin om de hele oplage op te kopen en te vernietigen, met uitzondering van drie exemplaren. Zijn woede moet zijn ontstaan door de onvergetelijke scène waarin een jonkvrouw die ontvoerd wordt, via een touw uit haar raam klimt, maar van tevoren een laag schilderijen op de grond heeft laten zakken om een zachte landing te maken, bestaande uit familieportretten van haar voorouders. In 2013 was het 250 jaar geleden dat De edelman verscheen. Dit was een perfecte gelegenheid voor een nieuwe en sprankelende vertaling, verzorgd door Rosalien van Witsen. Maar dat was niet alles. Ter ere van deze feestelijke gelegenheid heeft Nelleke Noordervliet (1945), al jarenlang een kritische bewonderaar van het werk van Belle van Zuylen, een prachtig begeleidend stuk geschreven. Deze toevoeging maakt deze nieuwe editie van De edelman nog specialer en completer. Volg je eigen weg met De edelman,.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over De edelman; Volg je eigen weg

Het boek De edelman; Volg je eigen weg is geschreven door Belle van Zuylen. De oorspronkelijke releasedatum was 12 november 2013.

Het boek De edelman; Volg je eigen weg is te koop als Hardcover.

De edelman; Volg je eigen weg bestaat uit 59 pagina’s. 

De edelman; Volg je eigen weg is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken