1. Nederlandse boeken
  2. Die van die van u

Die van die van u

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Die van die van u is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 250 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789028260429. 

Specificaties Die van die van u

HoofdauteurAnnie M.G. Schmidt
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum31 oktober 2014

Omschrijving van Die van die van u

"Een verrassende en unieke kijk op het werk van de beroemde Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt, speciaal samengesteld ter ere van het zeventigjarig bestaan van Uitgeverij Van Oorschot in 2015. In 'Die van die van u' worden voor het eerst de gedichten van Schmidt voor kinderen en volwassenen niet gescheiden. Het resultaat is zowel verrassend als aanstekelijk. Dankzij dit jubileumboek wordt Annie M.G. Schmidt nu erkend als een literaire grootheid, wat haar bijzonder verheugt. Ze vergelijkt haar ervaring zelfs met een bejaarde hoer die plotseling welkom is bij een streng calvinistische familie. Ze zijn vriendelijk." Dit aangename, korte en prachtig venijnige briefje schreef Annie M.G. Schmidt aan uitgever Geert van Oorschot kort na de publicatie van de bundel Gedichten in 1985, waar ze aan had meegewerkt. Deze bundel bevatte een selectie van het werk van zes vrouwelijke dichters die de uitgever de moeite waard vond. Naast Schmidt waren dit Elisabeth Eybers, Fritzi Harmsen van Beek, Judith Herzberg, Hanny Michaelis en M. Vasalis. Ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van Uitgeverij Van Oorschot in 2015 verschijnt nu, dankzij de medewerking van de erfgenamen van Schmidt en uitgeverij Querido, voor één keer een nieuwe uitgave.".

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Die van die van u

Het boek Die van die van u is geschreven door Annie M.G. Schmidt. De oorspronkelijke releasedatum was 31 oktober 2014.

Het boek Die van die van u is te koop als Hardcover.

Die van die van u bestaat uit 250 pagina’s. 

Die van die van u is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken