1. Nederlandse boeken
  2. Dijende gronden

Dijende gronden

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Dijende gronden is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 80 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789054524076. 

Specificaties Dijende gronden

HoofdauteurAnjet Daanje
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum17 mei 2022

Omschrijving van Dijende gronden

Anjet Daanje neemt ons mee op een reis door de geest en het werk van de Brontë-zussen met haar roman 'Het lied van ooievaar en dromedaris' en de bijbehorende dichtbundel 'Dijende gronden'. Deze werken zijn het resultaat van een diepgaande studie van het leven en werk van de negentiende-eeuwse schrijfster Emily Brontë en haar zusters, Charlotte en Anne. Emily Brontë is vooral bekend geworden door haar roman 'Wuthering Heights', maar daarnaast schreef ze bijna tweehonderd gedichten die opmerkelijk modern waren voor die tijd. In 'Dijende gronden' heeft Anjet Daanje de meest prachtige gedichten van Emily Brontë uitgekozen en vertaald naar het Nederlands. Deze gedichten hebben haar ook geïnspireerd om haar eigen gedichten te schrijven. Emily Brontë's gedichten gaan vooral over verbeelding en de dood, thema's die zij nauw met elkaar verbonden zag. Bij het lezen van haar gedichten kunnen we niet ontkomen aan het feit dat ze haar eigen vroegtijdige dood voorziet. Emily Brontë stierf op slechts dertigjarige leeftijd aan tbc, een jaar na de publicatie van haar enige roman. In 'Dijende gronden' zijn ook twee gedichten opgenomen van Charlotte, die zij enkele dagen na Emily's begrafenis schreef. Met 'Dijende gronden' krijgen we een diepgaand inzicht in de gedachtewereld van de Brontë-zussen en kunnen we genieten van de prachtige poëzie van Emily Brontë.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Dijende gronden

Het boek Dijende gronden is geschreven door Anjet Daanje. De oorspronkelijke releasedatum was 17 mei 2022.

Het boek Dijende gronden is te koop als Hardcover.

Dijende gronden bestaat uit 80 pagina’s. 

Dijende gronden is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken