1. Nederlandse boeken
  2. Een Arabische tuin

Een Arabische tuin

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Een Arabische tuin is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 415 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789054601548. 

Specificaties Een Arabische tuin

HoofdauteurG.J. van Gelder
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum07 maart 2008

Omschrijving van Een Arabische tuin

Naast de Duizend-en-een-nacht en de koran is de klassieke Arabische literatuur vrijwel onbekend in Nederland. De rijke en veelzijdige poëtische traditie van Arabische dichters blijft een gesloten tuin. Gelukkig biedt deze bloemlezing, genaamd "Een Arabische tuin", de eerste uitgebreide Nederlandse selectie uit deze literaire schat. De gedichten nemen ons mee op een betoverende reis door de tijd. Van de voor-islamitische periode, waarin de dichters lyrisch schreven over zowel hun kamelen als hun geliefden, tot de periode na de vestiging van de islam, waarin stedelijke poëzie uit culturele centra zoals Bagdad, Cairo en Cordoba de boventoon voerde. Deze hofpoëzie bevat niet alleen lofzangen op kaliefen, viziers, kadi's en emirs, maar ook gedichten die de hedendaagse lezer aanspreken. Zo vinden we liefdespoëzie, (homo)erotische gedichten, wijngedichten, scheld- en spotgedichten, epigrammen en schertspoëzie. Ook religieuze en mystieke dichters komen aan bod. Deze prachtige bloemlezing omspant een periode van de vroege zesde eeuw tot de achttiende eeuw en bevat voornamelijk volledige gedichten. De poëtische vertalingen zijn zorgvuldig voorzien van beknopte annotaties waar nodig. Met "Een Arabische tuin" haal je niet alleen een unieke verzameling van Arabische.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Een Arabische tuin

Het boek Een Arabische tuin is geschreven door G.J. van Gelder. De oorspronkelijke releasedatum was 07 maart 2008.

Het boek Een Arabische tuin is te koop als Hardcover.

Een Arabische tuin bestaat uit 415 pagina’s. 

Een Arabische tuin is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken