1. Nederlandse boeken
  2. Een engel van glas

Een engel van glas

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Een engel van glas is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 64 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789056552817. 

Specificaties Een engel van glas

HoofdauteurRon Elshout
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum25 oktober 2023

Omschrijving van Een engel van glas

Een engel van glas is een poëziebundel die het alledaagse, het intieme en het kwetsbare weet te overstijgen. De gedichten gaan verder dan het particuliere en kleine en raken thema's aan die ons allemaal aangaan. De titel alleen al geeft aan dat deze bundel een verschuiving laat zien ten opzichte van eerdere werken van de auteur. Het accent ligt hier nog meer op het kwetsbare en de sterfelijkheid. Het motto van Hans Faverey benadrukt dit: 'Nergens vind ik een goed heenkomen / dat al niet vervuld is en doortrokken / van vluchtigheid'. Het besef van vergankelijkheid is duidelijk aanwezig, maar ook het verzet daartegen. Het motto van Rein Bloem geeft aan dat dingen sterven in hun aanvang en steeds weer herboren worden. Dit levert een patina op dat het waard is om te behouden en te laten schitteren in vitale elegieën. Een engel van glas is de vijfde bundel van de getalenteerde dichter Ron Elshout, geboren in 1956. Al bij zijn eerste bundel, De wervels van je rug (1986), werd zijn waarneming geprezen om zijn intieme en tegelijkertijd afstandelijke karakter. Volgens Marc Reugebrink heeft Elshout deze innigheid weten te behouden: 'Hij smokkelt die al te intieme regels het openbare gedicht in'. Dit maakt de gedichten in Een engel van glas bijzonder en uniek. De bundel is een samenkomst van kwetsbaarheid en vitaliteit, van vergankelijk.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Een engel van glas

Het boek Een engel van glas is geschreven door Ron Elshout. De oorspronkelijke releasedatum was 25 oktober 2023.

Het boek Een engel van glas is te koop als Paperback.

Een engel van glas bestaat uit 64 pagina’s. 

Een engel van glas is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken