1. Nederlandse boeken
  2. Gissingen, gebeurtenissen

Gissingen, gebeurtenissen

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Gissingen, gebeurtenissen is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 59 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789076168845. 

Specificaties Gissingen, gebeurtenissen

HoofdauteurHans Tentije
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum07 november 2013

Omschrijving van Gissingen, gebeurtenissen

Hans Tentije, een bekroonde dichter, presenteert zijn nieuwste dichtbundel genaamd "Gissingen, gebeurtenissen". Met zijn eerdere werken heeft Tentije al verschillende literaire prijzen gewonnen, waaronder de Van der Hoogt-prijs en de Gorterprijs voor zijn bundel "Wat ze zei en andere gedichten". Ook werd zijn werk "Deze oogopslag" bekroond met de prestigieuze Guido Gezelleprijs in 2005. In zijn vorige bundel, "In omgekeerde richting", ging Tentije een poëtische dialoog aan met Bernlef, wat door Awater werd gekozen als poëzieclubkeuze voorjaar 2012. Met "Gissingen, gebeurtenissen" presenteert Tentije nu zijn vijftiende dichtbundel. In deze bundel neemt de dichter de lezer mee op een reis vol onvoorspelbare gebeurtenissen. Hij beschrijft hoe hij urenlang achtereen reed, af en toe pauzeerde op parkeerterreinen en toekeek hoe vrachtwagens met vreemde nummerborden uitgeput tot rust kwamen. Soms namen deze vrachtwagens hem mee op avontuurlijke omwegen, om spoorvorming en controleposten te vermijden en aan de drukte te ontsnappen. Met zijn kenmerkende stijl en beeldende taal weet Tentije de lezer te betoveren en mee te nemen in zijn gedachtenwereld. "Gissingen, gebeurtenissen" is een poëtische verkenning.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Gissingen, gebeurtenissen

Het boek Gissingen, gebeurtenissen is geschreven door Hans Tentije. De oorspronkelijke releasedatum was 07 november 2013.

Het boek Gissingen, gebeurtenissen is te koop als Paperback.

Gissingen, gebeurtenissen bestaat uit 59 pagina’s. 

Gissingen, gebeurtenissen is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken