1. Nederlandse boeken
  2. Het getijdenboek

Het getijdenboek

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Het getijdenboek is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789086842780. 

Specificaties Het getijdenboek

HoofdauteurRainer Maria Rilke
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum05 mei 2023

Omschrijving van Het getijdenboek

Dit is de allereerste complete, tweetalige uitgave van Het Getijdenboek (Das Stunden-Buch) in het Nederlandse taalgebied, meer dan honderd jaar na de oorspronkelijke publicatie in 1905. Het wordt beschouwd als de eerste belangrijke bundel van Rainer Maria Rilke (1875-1926), bestaande uit drie delen die ontstonden in 1899, 1901 en 1903. Het is een gebedenboek, een spirituele zoektocht en een uitdaging: God leeft niet in het licht en in de hemel, maar in het duister, in het 'Zijnde', de concrete werkelijkheid, en kan door middel van (poëtische) kunst aan het licht worden gebracht. Maar het is ook een biografische reis met invloeden uit de Romantiek, de mystiek, de esthetiek en de hedendaagse kunst, waarbij Rilke de pracht van de Renaissance verwerpt ten gunste van de noordelijke eenvoud, die hij ziet in de Russische iconografie en het Noord-Duitse landschap (eerste en tweede deel), en een innerlijke armoede stelt tegenover het moderne, 'ontmenselijkte' stadsleven in Parijs (in het derde deel). Naast Het Getijdenboek zijn ook de volgende werken van Rilke beschikbaar: De elegieën van Duino; De sonnetten aan Orpheus; Auguste Rodin; In voorbereiding: De integrale vertaling van Das Buch der Bilder; Nieuwe gedichten. Deze bijzondere uitgave van Het Getijdenboek is een must.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Het getijdenboek

Het boek Het getijdenboek is geschreven door Rainer Maria Rilke. De oorspronkelijke releasedatum was 05 mei 2023.

Het boek Het getijdenboek is te koop als Paperback.

Het getijdenboek bestaat uit pagina’s. 

Het getijdenboek is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken