1. Nederlandse boeken
  2. Het komende leven

Het komende leven

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Het komende leven is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 72 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789491110535. 

Specificaties Het komende leven

HoofdauteurRenée van Riessen
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum01 november 2022

Omschrijving van Het komende leven

Renée van Riessen presenteert haar nieuwste gedichtenbundel, Het komende leven, waarin ze op zoek gaat naar woorden voor een realiteit die nog niet bestaat, maar wel wordt verwacht en altijd nog moet komen. In deze bundel onderzoekt ze haar relatie tot dit komende leven door zich te laten inspireren door mystieke schrijfsters zoals Hadewijch en Julia van Norwich, en door beelden van zwangerschap en moederschap. Liefde fungeert als de lens waardoor het komende leven zichtbaar wordt. God verschijnt in haar werk als een huishoudster die alles wat op de plinten rolt, vindt. Renée van Riessen heeft Wijsbegeerte en Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Ze heeft filosofie gedoceerd aan verschillende instellingen, waaronder een kunstacademie, en heeft filosofische essays geschreven die zijn gepubliceerd door Uitgeverij Sjibbolet. Daarnaast heeft ze altijd poëzie geschreven en gepubliceerd. Sinds haar debuut in 1984 zijn er vier bundels van haar hand verschenen. Haar meest recente bundel, 'Krekels in de keuken', dateert uit 2008. Jaap Goedegebuure schreef over de poëzie van Renée van Riessen: "Van Riessens poëzie doet denken aan de mystiek van Meister Eckhart, en twintigste-eeuwse spirituelen zoals Rilke en Etty Hillesum zijn nooit ver weg." De gedichtenbundel Het komende leven biedt een diepgaande verkenning van een toek.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Het komende leven

Het boek Het komende leven is geschreven door Renée van Riessen. De oorspronkelijke releasedatum was 01 november 2022.

Het boek Het komende leven is te koop als Paperback.

Het komende leven bestaat uit 72 pagina’s. 

Het komende leven is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken