1. Nederlandse boeken
  2. Het verhaal van Aeneas

Het verhaal van Aeneas

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Het verhaal van Aeneas is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 365 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789025370206. 

Specificaties Het verhaal van Aeneas

HoofdauteurPublius Vergilius
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum18 oktober 2012

Omschrijving van Het verhaal van Aeneas

In Het verhaal van Aeneas neemt Vergilius ons mee op een meeslepende reis door twaalf hoofdstukken, waar Homerus er maar liefst achtenveertig voor nodig had. We volgen de heldhaftige Aeneas terwijl hij over de zee zwerft en een heftige oorlog voert. Tijdens zijn avonturen deelt Aeneas het verhaal van de legendarische strijd om Troje, inclusief het beroemde houten paard, met Dido, de koningin van Carthago. Dido wordt hopeloos verliefd op Aeneas, maar nadat hij haar verlaat om in Italië te vechten en Rome te stichten, pleegt zij tragisch zelfmoord. Het is geen verrassing dat Het verhaal van Aeneas in de oudheid werd geprezen als het hoogtepunt van de Romeinse literatuur. Publius Vergilius Maro (70-19 v.Chr.), ook wel bekend als de Mantuaanse zwaan, kwam niet voor niets uit een klein dorpje nabij Mantua. Zijn magnum opus, de Aeneis ofwel Het verhaal van Aeneas, bleek zijn ultieme meesterwerk te zijn. Zelfs meer dan dertien eeuwen na zijn dood blijft Vergilius voortleven, aangezien hij een prominente rol speelt in Dante's Goddelijke komedie. Laat je meeslepen door de prachtige woorden en de epische avonturen van Aeneas in dit tijdloze meesterwerk.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Het verhaal van Aeneas

Het boek Het verhaal van Aeneas is geschreven door Publius Vergilius. De oorspronkelijke releasedatum was 18 oktober 2012.

Het boek Het verhaal van Aeneas is te koop als Paperback.

Het verhaal van Aeneas bestaat uit 365 pagina’s. 

Het verhaal van Aeneas is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken