1. Nederlandse boeken
  2. Kameren van vuur

Kameren van vuur

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Kameren van vuur is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 80 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789029550680. 

Specificaties Kameren van vuur

HoofdauteurHenk Ester
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum15 augustus 2023

Omschrijving van Kameren van vuur

In deze betoverende nieuwe bundel genaamd "Kameren van vuur" neemt de dichter ons mee op een reis door het intense vuur van de hartstocht. Hij onthult een fascinerende traditie die al duizenden jaren wordt gevolgd door priesters in Kerala, India. Jaarlijks offeren zij het gekoesterde vuur aan de vuurgod door een nagebouwd dorp in brand te steken, terwijl jongens mysterieuze klanken reciteren waarvan de betekenis nog niet volledig is ontrafeld. Na dit adembenemende ritueel nemen de priesters gloeiende kolen mee terug naar huis, om het vuur een jaar lang te behouden. Net zoals vuur getemd moet worden, vereist hartstocht ook beheersing. De dichter beschrijft hoe raamsopranen het plein bespelen en de hartstocht aanwakkeren (LXXXII.I). Hij vergelijkt poëzie zelfs met "gekamerd vuur", waarbij de kamers fungeren als een veilige haven om de intensiteit van de emoties te kanaliseren. "Kameren van vuur" is een meeslepende bundel die de lezer betovert met zijn krachtige en beeldrijke taal. Het neemt je mee naar een wereld waar hartstocht en vuur samensmelten tot een onvergetelijke ervaring. Laat je meevoeren door de vurige woorden van de dichter en ontdek de schoonheid van gekamerd vuur in de poëzie.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Kameren van vuur

Het boek Kameren van vuur is geschreven door Henk Ester. De oorspronkelijke releasedatum was 15 augustus 2023.

Het boek Kameren van vuur is te koop als Paperback.

Kameren van vuur bestaat uit 80 pagina’s. 

Kameren van vuur is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken