1. Nederlandse boeken
  2. Koerikoeloem

Koerikoeloem

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Koerikoeloem is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 54 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789057593604. 

Specificaties Koerikoeloem

HoofdauteurTjitske Jansen
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum07 november 2007

Omschrijving van Koerikoeloem

In 2006 presenteerde Tjitske Jansen haar nieuwste werk op de Vlaamse radio. Met haar woorden trekt ze je mee in een wereld vol verbeelding en eist ze je volledige aandacht. Na het bijwonen van de opnames schreef een bewonderaar op zijn weblog: "Nee, dit kan nog niet gedaan zijn. Zeg me dat het niet waar is, is dit nu al gedaan? Ik eis meer!" Geïnspireerd door deze reactie besloot de dichteres om het uit fragmenten opgebouwde gedicht verder uit te werken tot een volledige bundel, die zij de naam 'Koerikoeloem' gaf. In deze liefdevolle observaties laat Tjitske Jansen het verleden op een indringende manier botsen met het heden. Ze schakelt moeiteloos tussen alledaagse objecten zoals een antiaanbakpan en het goddelijke. Het mixen van documentairestijl en sprookjesfiguren geeft de bundel een unieke en meeslepende sfeer. Door haar persoonlijke geschiedenis als leidraad te nemen, toont Tjitske Jansen op een meesterlijke wijze de condition humaine, oftewel de menselijke conditie. Met 'Koerikoeloem' begeef je je op een reis door de poëtische wereld van Tjitske Jansen. Haar woorden zullen je betoveren en je laten nadenken over het leven en de menselijke ervaring. Deze bundel is een absolute must-have voor liefhebbers van literatuur die graag verrast en geraakt willen worden.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Koerikoeloem

Het boek Koerikoeloem is geschreven door Tjitske Jansen. De oorspronkelijke releasedatum was 07 november 2007.

Het boek Koerikoeloem is te koop als Paperback.

Koerikoeloem bestaat uit 54 pagina’s. 

Koerikoeloem is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken