1. Engelse boeken
  2. Lusiads

Lusiads

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Lusiads is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 258 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780199539963. 

Specificaties Lusiads

HoofdauteurLuis Vaz De Camoes
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum12 juni 2008

Omschrijving van Lusiads

De Lusiaden is voor het eerst gepubliceerd in 1572 en is een van de grootste epische gedichten van de Renaissance, waarin de ontdekkingsreizen van Portugal worden vereeuwigd met een ongeëvenaarde frisheid van observatie. Het middelpunt van De Lusiaden is de pioniersreis van Vasco da Gama via Zuid-Afrika naar India in 1497-98. Als eerste Europese kunstenaar die de evenaar oversteekt, weerspiegelt het verhaal van Camoes de nieuwigheid en fascinatie van die oorspronkelijke ontmoeting met Afrika, India en het Verre Oosten. De twee symbolen van het gedicht zijn het Kruis en de Astrolabium, en de viering van een keerpunt in de kennis van de mensheid over de wereld verbindt de oude kaart van de hemel met het nieuw ontdekte terrein op aarde. Toch spreekt het ook krachtig over de kwetsbaarheid van macht en over de opkomst en ondergang van nationaliteit, bedreigd niet alleen van buitenaf door vijanden, maar ook van binnenuit door verlies van integriteit en visie. De eerste vertaling van De Lusiaden in bijna een halve eeuw wordt aangevuld met een verhelderende inleiding en uitgebreide notities. OVER DE SERIE: Al meer dan 100 jaar maakt Oxford World's Classics deel uit van de beschikbare literatuur. De Lusiaden is een episch gedicht dat in 1572 voor het eerst werd gepubliceerd en wordt beschouwd als een van de meesterwerken van de Renaissance. Het verhaalt de.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Lusiads

Het boek Lusiads is geschreven door Luis Vaz De Camoes. De oorspronkelijke releasedatum was 12 juni 2008.

Het boek Lusiads is te koop als Paperback.

Lusiads bestaat uit 258 pagina’s. 

Lusiads is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken