1. Engelse boeken
  2. Mahmoud Darwish

Mahmoud Darwish

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Mahmoud Darwish is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 277 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780815633617. 

Specificaties Mahmoud Darwish

HoofdauteurKhaled Mattawa
Taal               Engels
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum30 juni 2014

Omschrijving van Mahmoud Darwish

In "Mahmoud Darwish: De Kunst van de Dichter en Zijn Natie" brengt Mattawa een eerbetoon aan een van de meest gevierde en meest gelezen dichters van onze tijd. Met gedegen kennis van Arabische poëzie en een stevige basis in de Palestijnse geschiedenis onderzoekt Mattawa de manieren waarop Darwish's esthetiek een cruciale rol heeft gespeeld in het vormgeven en behouden van de Palestijnse identiteit en cultuur gedurende decennia van oorlog, uitputting, ballingschap en landonteigening. Mattawa beschrijft de evolutie van zijn poëzie, van een jonge dichter die verzet aanwakkert in bezet gebied tot zijn decennia in ballingschap, waar zijn werk in ambitie en reikwijdte groeide. Hiermee onthult Mattawa dat Darwish's verzen zowel geworteld zijn in zijn verlangen naar een plek als dat ze deze overstijgen, terwijl ze streven naar het universele en het menselijke. Deze prachtige boek nodigt lezers uit om zich onder te dompelen in het rijke oeuvre van Mahmoud Darwish en de diepgewortelde betekenis ervan te ontdekken. Het biedt een unieke inkijk in de krachtige invloed die Darwish's poëzie heeft gehad op de Palestijnse gemeenschap en daarbuiten. Door de gedetailleerde kennis van Mattawa krijgt de lezer een diepgaand begrip van de Arabische versvorm en de historische context waarin Darwish's werk tot stand is gekomen. Bovendien laat dit boek zien hoe Darwish.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Mahmoud Darwish

Het boek Mahmoud Darwish is geschreven door Khaled Mattawa. De oorspronkelijke releasedatum was 30 juni 2014.

Het boek Mahmoud Darwish is te koop als Hardcover.

Mahmoud Darwish bestaat uit 277 pagina’s. 

Mahmoud Darwish is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken