1. Nederlandse boeken
  2. Mijn naam is legioen

Mijn naam is legioen

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Mijn naam is legioen is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 68 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789044619836. 

Specificaties Mijn naam is legioen

HoofdauteurMenno Wigman
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum31 januari 2012

Omschrijving van Mijn naam is legioen

"Ik leefde snel en telde af, dat was toen mode," dicht Menno Wigman in zijn nieuwe bundel Mijn naam is Legioen. In deze indrukwekkende verzameling gedichten blikt de dandy van de desillusie terug op de eerste tien jaar van de eenentwintigste eeuw. Hij neemt de lezer mee op een reis door verschillende thema's, zoals chatrooms, porno, tuincentra, massavaccinaties en jeugdvandalisme. Wat deze gedichten zo bijzonder maakt, is de tijdloosheid die ze uitstralen. Alsof ze altijd al hebben bestaan, alsof ze voor iedereen spreken. Menno Wigman is een dichter die zijn eigen weg gaat. Hij wil niet behagen, maar spreekt recht uit zijn hart. Zijn gedichten zijn niet alleen voor zichzelf bedoeld, maar raken ook de lezer diep. Mijn naam is Legioen is Wigmans eerste dichtbundel in zes jaar tijd en is een langverwachte terugkeer naar de poëzie. De bundel is gevuld met gedichten die raken, ontroeren en soms zelfs pijnlijk zijn. Wigman weet met zijn woorden de lezer te betoveren en mee te nemen naar een andere wereld. Menno Wigman, geboren in 1966, is niet alleen dichter, maar ook vertaler en essayist. Hij debuteerde in 1997 met de veelgeprezen bundel 's Zomers stinken alle steden en ontving in 2001 de Jan Campert-prijs voor zijn bundel Zwart als kaviaar. In 2010 verscheen zijn bundel beschouwingen Red ons van de d.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Mijn naam is legioen

Het boek Mijn naam is legioen is geschreven door Menno Wigman. De oorspronkelijke releasedatum was 31 januari 2012.

Het boek Mijn naam is legioen is te koop als Paperback.

Mijn naam is legioen bestaat uit 68 pagina’s. 

Mijn naam is legioen is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken