1. Nederlandse boeken
  2. Oerewoet

Oerewoet

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Oerewoet is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 240 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789043530774. 

Specificaties Oerewoet

HoofdauteurHadewych
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum28 september 2018

Omschrijving van Oerewoet

"Oerewoet" is een betoverende bundel met mystieke liefdesgedichten van de middeleeuwse dichteres Hadewijch. Deze prachtige gedichten zijn helder vertaald en voorzien van uitgebreide toelichtingen. Hadewijch richtte zich uitsluitend op één thema: de minne, oftewel de liefde. Volgens haar vond de minne haar oorsprong in God en bracht zij de hele natuur en iedere ziel tot leven. De minne zorgde voor extase en gaf de mens een belangrijke opdracht: onvoorwaardelijk liefhebben. In de huidige tijd voelen velen de behoefte aan rolmodellen die aansporen tot het nemen van verantwoordelijkheid, het bewandelen van de moeilijkste weg en het leiden van een inspirerend leven met aandacht voor de natuur. Hadewijch is zo'n voorbeeld. De vertaalster van dit meesterwerk, drs. Agnes Hoffschulte, is een ervaren pastoraal theologe die werkzaam is in Deventer. Met haar diepgaande kennis en passie voor het werk van Hadewijch heeft zij deze bundel tot leven gebracht. Met "Oerewoet" betreed je een wereld vol poëzie, mystiek en liefde. Laat je betoveren door de tijdloze woorden van Hadewijch en ontdek de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Deze bundel is niet alleen een waardevolle toevoeging aan je collectie, maar ook een bron van inspiratie voor het dagelijks leven. Dompel jezelf onder in de diepte van de minne.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Oerewoet

Het boek Oerewoet is geschreven door Hadewych. De oorspronkelijke releasedatum was 28 september 2018.

Het boek Oerewoet is te koop als Hardcover.

Oerewoet bestaat uit 240 pagina’s. 

Oerewoet is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken