1. Nederlandse boeken
  2. Oidipous

Oidipous

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Oidipous is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 81 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789025349813. 

Specificaties Oidipous

HoofdauteurSophocles
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum15 mei 2004

Omschrijving van Oidipous

"O, de verborgen kloof, jij smalle driesprong met je struikgewas." Geen enkele tragedie is zo bekend als Koning Oidipous van Sofokles, maar tot voor kort was er geen goede Nederlandse vertaling beschikbaar. Gelukkig heeft Gerard Koolschijn, die eerder alle tragedies van Euripides heeft vertaald, daar verandering in gebracht. Met trots presenteert hij nu zijn vertaling van het beroemde meesterwerk van de Atheense Sofokles, dat zo vaak als referentie wordt gebruikt in kunst en wetenschap. Dit is de klassieker der klassieken, het verhaal van de man die het raadsel van de Sfinx oploste, onbedoeld zijn vader doodde en als jonge nieuwe heerser met zijn moeder sliep. In deze meeslepende thriller, als een onverbiddelijke detective, brengt hij zijn eigen schuld aan het licht om zijn volk te redden, dat besmet is door zijn misdaden. Dit is een verhaal dat generaties heeft geboeid en nog steeds relevant is in de moderne tijd. Gerard Koolschijn heeft met zijn vertaling van Oidipous een meesterwerk afgeleverd dat recht doet aan de oorspronkelijke tekst van Sofokles. Met zorgvuldig gekozen woorden en een vloeiende vertelstijl weet hij de lezer mee te nemen naar het oude Griekenland en de complexe wereld van Oidipous. Dit boek is niet alleen een must-read voor liefhebbers van klassieke literatuur, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in mens.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Oidipous

Het boek Oidipous is geschreven door Sophocles. De oorspronkelijke releasedatum was 15 mei 2004.

Het boek Oidipous is te koop als Hardcover.

Oidipous bestaat uit 81 pagina’s. 

Oidipous is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken