1. Nederlandse boeken
  2. Onbenul! Dit is poëzie

Onbenul! Dit is poëzie

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Onbenul! Dit is poëzie is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 128 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789068688627. 

Specificaties Onbenul! Dit is poëzie

HoofdauteurEddy de Jongh
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum15 mei 2023

Omschrijving van Onbenul! Dit is poëzie

Onbenul! Dit is poëzie. De Utrechtse tekenaar Peter Vos (1935-2010) heeft een schat aan tekeningen achtergelaten, waaronder ook prachtige beeldgedichten. Voor Vos waren tekenkunst en dichtkunst nauw met elkaar verbonden. Hij haalde inspiratie uit het werk van bekende dichters en schreef zelf ook gedichten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Vos, als een gepassioneerde vogelkenner en vogeltekenaar, zijn sonnetten liet dragen door vogels. Deze speciale uitgave bevat een selectie van niet eerder gepubliceerde beeldgedichten met vogels. Emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis, Eddy de Jongh, beschrijft in dit boek de verschillende literaire invloeden die Vos heeft gehad. Van grappige versjes tot pastiches op klassieke poëzie, Vos' literaire oriëntatie is veelzijdig en boeiend. Samen met Saïda Vos-Lokhorst heeft De Jongh meer dan zestig tekeningen en beeldgedichten geselecteerd die laten zien hoe Peter Vos kunst gebruikte als poëzie. Ontdek de prachtige samensmelting van tekenkunst en dichtkunst in deze unieke uitgave. Laat je betoveren door de beeldgedichten van Peter Vos en ontdek hoe hij de magie van de natuur en de kracht van woorden samenbrengt. Met dit boek haal je niet alleen een kunstwerk in huis, maar ook een stukje geschiedenis en een bron van inspiratie. Laat je meeslepen door de.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Onbenul! Dit is poëzie

Het boek Onbenul! Dit is poëzie is geschreven door Eddy de Jongh. De oorspronkelijke releasedatum was 15 mei 2023.

Het boek Onbenul! Dit is poëzie is te koop als Hardcover.

Onbenul! Dit is poëzie bestaat uit 128 pagina’s. 

Onbenul! Dit is poëzie is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken