1. Nederlandse boeken
  2. Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan

Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 160 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789054601852. 

Specificaties Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan

HoofdauteurOmar Khayyäm
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum02 maart 2021

Omschrijving van Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan

"Omar Khayyám (1048-1131) stond in zijn tijd bekend als een beroemde wiskundige en astronoom, maar tegenwoordig is hij wereldwijd bekend als dichter van Perzische kwatrijnen. In deze kwatrijnen komt zijn sceptische kijk op de wereld, de mens en zijn eigen geleerdheid naar voren. In 1859 publiceerde Edward FitzGerald Engelse bewerkingen van Khayyáms werk, gebaseerd op een vijftiende-eeuws handschrift. Deze bewerkingen zijn in bijna alle talen vertaald, waaronder ook het Nederlands. Bekende dichters zoals Leopold en Boutens raakten geïnspireerd door Khayyám. Deze speciale uitgave bevat de oudst bekende kwatrijnen, ouder dan de bron die FitzGerald gebruikte. Daarnaast zijn ook kwatrijnen van andere Perzische dichters toegevoegd. In het nawoord geeft de vertaler een uiteenzetting over wat in de Perzische middeleeuwen als typische Khayyám-poëzie werd beschouwd en hoe de discussie over deze vierregelige epigrammen is verlopen. Voor lezers die het Perzisch beheersen, zijn ook de oorspronkelijke teksten opgenomen. J.T.P. de Bruijn, emeritus hoogleraar Perzisch in Leiden, heeft eerder bij Bulaaq andere werken uitgebracht, waaronder 'Een karavaan uit Perzië', een uitgebreide bloemlezing van klassieke Perzische poëzie, en 'De rozentuin', het bekende.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan

Het boek Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan is geschreven door Omar Khayyäm. De oorspronkelijke releasedatum was 02 maart 2021.

Het boek Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan is te koop als Paperback.

Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan bestaat uit 160 pagina’s. 

Oosterse Klassieken De ware zin heeft niemand nog verstaan is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken