1. Engelse boeken
  2. Penguin Modern Classics- Poems

Penguin Modern Classics- Poems

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Penguin Modern Classics- Poems is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 720 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780241526088. 

Specificaties Penguin Modern Classics- Poems

HoofdauteurLouise Gluck
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum25 augustus 2022

Omschrijving van Penguin Modern Classics- Poems

Een belangrijke carrière-omvattende verzameling van de onnavolgbare Nobelprijswinnende dichter. Al vijftig jaar lang is Louise Gluck een belangrijke kracht in de moderne poëzie, evenzeer onderscheiden door de rusteloze intelligentie, de humor en de intimiteit van haar poëtische stem als door haar ontwikkeling van een bijzondere vorm: de boeklange reeks gedichten. Deze bundel brengt de twaalf tot nu toe gepubliceerde collecties van Gluck samen, waardoor lezers de gelegenheid krijgen om ondergedompeld te worden in de kunst en visie van een van 's werelds grootste levende dichters. Van de allegorieën van The Wild Iris tot de mythevorming van Averno; de dromerige landschappen van The House on Marshland tot de zoektocht van Faithful and Virtuous Night - elk van Glucks collecties beschouwt de gebeurtenissen van een gewoon leven en vindt daarin ruimte voor het transcendente; elk maakt gebruik van zijn archetypen om de illusies van het zelf door te prikken. In haar werk worden elementen herhaald maar eindeloos getransfigureerd - Persephone, een koperen beuk, een moeder en vader en zus, een tuin, een echtgenoot en zoon, een paard, een hond, een veld in brand, een berg. Deze verzameling is een schatkamer van Glucks meesterwerken, waarin ze de lezers uitnodigt om mee te gaan op een diepgaande reis door de menselijke ervaring. Haar gedichten zijn doordrenkt van.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Penguin Modern Classics- Poems

Het boek Penguin Modern Classics- Poems is geschreven door Louise Gluck. De oorspronkelijke releasedatum was 25 augustus 2022.

Het boek Penguin Modern Classics- Poems is te koop als Paperback.

Penguin Modern Classics- Poems bestaat uit 720 pagina’s. 

Penguin Modern Classics- Poems is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken