1. Nederlandse boeken
  2. Roemeense gedichten

Roemeense gedichten

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Roemeense gedichten is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 62 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789056550882. 

Specificaties Roemeense gedichten

HoofdauteurPaul Celan
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum10 november 2020

Omschrijving van Roemeense gedichten

"Roemeense gedichten" is een verzameling van de meest invloedrijke werken van Paul Celan, een dichter die wordt beschouwd als een van de grootste dichters van de twintigste eeuw. Geboren in 1920 in Czernowitz, destijds een stad in Roemenië, en overleden in 1970 in Parijs, laat Celan een indrukwekkend literair erfgoed achter. Hoewel zijn moedertaal Duits was, heeft hij een belangrijke periode in zijn leven doorgebracht in Boekarest, waar hij werkte als vertaler en redacteur voor een Roemeense uitgeverij. Het schrijven in het Roemeens speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van Celans poëzie. Zijn Roemeense gedichten, met name de surrealistische prozagedichten, hebben een unieke plaats binnen zijn oeuvre en hebben geen equivalent in het Duits. Deze gedichten verfijnen en completeren het beeld dat we hebben van Celan als dichter en blijven trouw aan zijn kenmerkende stijl, zelfs in een andere taal. Jan H. Mysjkin, een talentvolle dichter, vertaler en essayist, heeft zich al meer dan vijftien jaar ingezet om de Roemeense poëzie toegankelijk te maken voor een breder publiek. Met zijn vertalingen van zowel proza als poëzie, van zowel klassieke auteurs als avant-garde schrijvers, heeft hij een onschatbare bijdrage geleverd aan het behoud en de verspreiding van de Roemeense literatuur. "Roemeense gedichten" is.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Roemeense gedichten

Het boek Roemeense gedichten is geschreven door Paul Celan. De oorspronkelijke releasedatum was 10 november 2020.

Het boek Roemeense gedichten is te koop als Paperback.

Roemeense gedichten bestaat uit 62 pagina’s. 

Roemeense gedichten is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken