1. Engelse boeken
  2. The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal

The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 222 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9781420950366. 

Specificaties The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal

HoofdauteurCharles Baudelaire
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum01 januari 2015

Omschrijving van The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal

Bij de oorspronkelijke publicatie in 1857 was Charles Baudelaire's "Les Fleurs du Mal" of "De Bloemen van het Kwaad" verwikkeld in controverse. Binnen een maand na publicatie klaagden de Franse autoriteiten de auteur en uitgever van het boek aan, omdat het werk een belediging zou zijn voor de openbare zedelijkheid. Uiteindelijk erkenden de Franse rechtbanken de literaire waarde van Baudelaire's werk, maar bevalen ze dat zes gedichten in het bijzonder verboden moesten worden voor verdere publicatie. De beruchtheid veroorzaakt door dit schandaal kwam uiteindelijk de auteur ten goede, aangezien de eerste publicatie uitverkocht raakte en zo de publicatie van een nieuwe editie stimuleerde. De tweede editie werd gepubliceerd in 1861 en bevatte vijfendertig extra gedichten, met uitzondering van de zes gedichten die gecensureerd waren door de Franse overheid. Uiteindelijk werd in 1868 postuum een derde editie gepubliceerd. Deze verzameling voegde veertien extra gedichten toe, geselecteerd door twee vrienden van Baudelaire, maar liet opnieuw de zes gecensureerde gedichten buiten beschouwing. Literaire deskundigen zijn over het algemeen van mening dat, hoewel goed bedoeld, de toevoeging van deze gedichten in de derde editie de beoogde structuur van Baudelaire verstoort en daarom... [continue with original text]. Deze speciale editie van "Les Fleurs du Mal".

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal

Het boek The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal is geschreven door Charles Baudelaire. De oorspronkelijke releasedatum was 01 januari 2015.

Het boek The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal is te koop als Paperback.

The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal bestaat uit 222 pagina’s. 

The Flowers of Evil Les Fleurs du Mal is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken