1. Nederlandse boeken
  2. Voor mijn lieve wandelaar

Voor mijn lieve wandelaar

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Voor mijn lieve wandelaar is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 96 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789493323179. 

Specificaties Voor mijn lieve wandelaar

HoofdauteurMarga Kool
Taal               Nederlands
BindwijzeE-book
Oorspronkelijke releasedatum27 oktober 2023

Omschrijving van Voor mijn lieve wandelaar

De dichtbundel "Voor mijn lieve wandelaar" is een verzameling van nieuwe, nog niet eerder gepubliceerde gedichten van de bekende Drentse schrijfster Marga Kool. Daarnaast bevat de bundel ook haar mooiste Nederlandstalige poëzie die al eerder is verschenen. Met deze vierde dichtbundel neemt Marga Kool je mee op een wandeling door haar leven. Het is een reis door landschappen en door de tijd. Veel van de gedichten in de bundel vinden hun oorsprong tijdens het wandelen, zowel letterlijk als figuurlijk. Soms wandelt ze alleen, andere keren met een dierbare metgezel. De observaties van het voorbijglijdende landschap dienen als inspiratie voor haar poëzie. De gedichten over wandelen langs water brengen ook herinneringen naar boven aan haar vroegere werk als dijkgraaf. De fysieke omgeving vormt vaak het vertrekpunt voor persoonlijke waarnemingen en gevoelens, die uiteindelijk samenkomen in een gedicht. Daarnaast komen ook persoonlijke thema's aan bod, zoals vrouw-zijn, het opgroeien van kinderen, het verlies van dierbaren en maatschappelijke betrokkenheid. Liefde, weemoed, landschap en vergankelijkheid zijn terugkerende thema's in deze bundel. Volgens Henk van der Ent, redacteur van het Drents Letterkundig Tijdschrift ROET, is Marga Kool in staat om met klanken, ritmes en beelden emoties op te roepen waarbij hij niet onbewogen.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Voor mijn lieve wandelaar

Het boek Voor mijn lieve wandelaar is geschreven door Marga Kool. De oorspronkelijke releasedatum was 27 oktober 2023.

Het boek Voor mijn lieve wandelaar is te koop als E-book.

Voor mijn lieve wandelaar bestaat uit 96 pagina’s. 

Voor mijn lieve wandelaar is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken