1. Nederlandse boeken
  2. 150 psalmen vrij

150 psalmen vrij

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. 150 psalmen vrij is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 288 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789025912314. 

Specificaties 150 psalmen vrij

HoofdauteurHuub Oosterhuis
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum01 november 2023

Omschrijving van 150 psalmen vrij

Huub Oosterhuis heeft bijna vijftig jaar lang gewerkt aan een eigentijdse heruitgave van de 150 psalmen. Zijn streven was een vrije en poëtische hertaling, die bovendien gemakkelijk gezongen kon worden. Het resultaat, 150 psalmen vrij, werd in 2012 uitgeroepen tot het beste religieuze boek in Vlaanderen. Sindsdien zijn er al meer dan 15.000 exemplaren van dit bijzondere boek verkocht. In deze prachtige bundel worden de eeuwenoude psalmen in een nieuw jasje gestoken. Huub Oosterhuis heeft met zijn creatieve en eigentijdse benadering gezorgd voor een unieke ervaring voor de lezer. De psalmen worden op een poëtische wijze herverteld, zodat ze nog meer betekenis krijgen voor de moderne mens. Het bijzondere aan 150 psalmen vrij is dat de heruitgave niet alleen geschikt is om te lezen, maar ook om te zingen. De hervertalingen zijn namelijk speciaal aangepast aan de melodieën van bekende psalmmuziek, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gezongen tijdens kerkdiensten of andere religieuze bijeenkomsten. Het succes van 150 psalmen vrij is ongekend. Het boek heeft niet alleen prijzen gewonnen, maar heeft ook duizenden mensen weten te raken. De verkoopcijfers spreken voor zich: meer dan 15.000 exemplaren zijn al over de toonbank gegaan. Dit bewijst dat de heruitgave van de psalmen.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over 150 psalmen vrij

Het boek 150 psalmen vrij is geschreven door Huub Oosterhuis. De oorspronkelijke releasedatum was 01 november 2023.

Het boek 150 psalmen vrij is te koop als Paperback.

150 psalmen vrij bestaat uit 288 pagina’s. 

150 psalmen vrij is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken