1. Nederlandse boeken
  2. De bloemen van het kwaad

De bloemen van het kwaad

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. De bloemen van het kwaad is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 136 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789044647389. 

Specificaties De bloemen van het kwaad

HoofdauteurCharles Baudelaire
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum15 februari 2021

Omschrijving van De bloemen van het kwaad

De bloemen van het kwaad, een meesterwerk geïnspireerd door de Franse dichter Charles Baudelaire (1821-1867), is een eerbetoon aan de invloed die hij had op de Nederlandse dichter Menno Wigman. Van jongs af aan vertaalde Wigman gedichten van Baudelaire en schreef erover in verschillende tijdschriften. Op zijn twintigste bracht hij zelfs 27 vertalingen van Les Fleurs du mal uit in eigen beheer, waarbij hij op indrukwekkende wijze Baudelaire's toon wist te vangen. Deze beruchte vertalingen werden in 1987 geprezen door NRC Handelsblad vanwege de treffende beelden, gelukkige woordkeuze en het rijm vol vindingrijkheid en raffinement. De bloemen van het kwaad is een eerbetoon aan de poëtische kracht van Baudelaire en de unieke vertaalkunst van Wigman. Het is een verzameling die de lezer meeneemt naar duistere en mysterieuze werelden, waar de ziel wordt blootgesteld aan de donkere kanten van het menselijk bestaan. Met zijn scherpe observaties, intense emoties en verfijnde taalgebruik weet Wigman de essentie van Baudelaire's werk te vangen en zijn eigen stempel te drukken. De bloemen van het kwaad is een onmisbaar juweeltje voor liefhebbers van poëzie en een eerbetoon aan de kracht van vertalingen die de grenzen van taal en cultuur overstijgen.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over De bloemen van het kwaad

Het boek De bloemen van het kwaad is geschreven door Charles Baudelaire. De oorspronkelijke releasedatum was 15 februari 2021.

Het boek De bloemen van het kwaad is te koop als Hardcover.

De bloemen van het kwaad bestaat uit 136 pagina’s. 

De bloemen van het kwaad is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken