1. Engelse boeken
  2. Howl Other Poems

Howl Other Poems

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Howl Other Poems is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 57 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780872860179. 

Specificaties Howl Other Poems

HoofdauteurAllen Ginsberg
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum18 januari 2001

Omschrijving van Howl Other Poems

"Howl en Andere Gedichten van Allen Ginsberg werd oorspronkelijk gepubliceerd door City Lights Books in de herfst van 1956. Het werd vervolgens in beslag genomen door de Amerikaanse douane en de politie van San Francisco, waarna het onderwerp werd van een langdurig gerechtelijk proces waarbij een reeks dichters en professoren de rechtbank ervan overtuigde dat het boek niet obsceen was. Howl & Andere Gedichten is het meest invloedrijke poëtische werk van het naoorlogse tijdperk, met meer dan 1.000.000 exemplaren die nu in druk zijn. Howl was de gedaanteverandering van Allen, van een stille, briljante, brandende bohemien-scholar gevangen in zijn vlammen en onderdrukkingen, tot een epische vocale bard. --Michael McClure Het is de dichter, Allen Ginsberg, die in zijn eigen lichaam de angstaanjagende ervaringen heeft doorgemaakt die in deze pagina's worden beschreven. --William Carlos Williams Op het hoogtepunt van zijn bardische krachten kon Allen Ginsberg de autoriteiten doen beven door alleen al het uitspreken van de lettergreep 'om', terwijl hij straatgroepen van burgers leidde die protesteerden tegen de Vietnamoorlog. Ginsberg regeerde als de luidruchtige dichter van het Amerikaanse hippiedom en als een literaire pionier wiens losbandige meesterwerk Howl het won van censuur door de overheid." "Deze verzameling gedichten is nu verkrijgbaar in een nieuwe uitgave, met extra toegevoegde ged.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Howl Other Poems

Het boek Howl Other Poems is geschreven door Allen Ginsberg. De oorspronkelijke releasedatum was 18 januari 2001.

Het boek Howl Other Poems is te koop als Paperback.

Howl Other Poems bestaat uit 57 pagina’s. 

Howl Other Poems is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken