1. Engelse boeken
  2. Metamorphoses

Metamorphoses

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Metamorphoses is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 768 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780141394619. 

Specificaties Metamorphoses

HoofdauteurOvid
Taal               Engels
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum03 april 2014

Omschrijving van Metamorphoses

Metamorphoses is een heerlijk slim en uitbundig epos van Ovidius, nu verkrijgbaar in een prachtige nieuwe gebonden editie ontworpen door de bekroonde Coralie Bickford-Smith. Deze verrukkelijke en verzamelwaardige edities zijn gebonden in hoogwaardig, tastbaar linnen met foliedruk in het ontwerp. Ovidius' sensuele en geestige poëzie brengt een schitterende reeks mythologische verhalen samen, op ingenieuze wijze verbonden door het idee van transformatie - vaak als gevolg van liefde of lust - waar mannen en vrouwen zich magisch veranderen in nieuwe en soms buitengewone wezens. Het begint met de schepping van de wereld en eindigt met de vergoddelijking van Augustus. Ovidius verweeft vele bekende mythen en legenden uit het oude Griekenland en Rome, waaronder Daedalus en Icarus, Pyramus en Thisbe, Pygmalion, Perseus en Andromeda, en de val van Troje. Geleerd maar lichtvoetig, dramatisch maar speels, heeft de Metamorphoses schrijvers en kunstenaars door de eeuwen heen beïnvloed, van Shakespeare en Titiaan tot Picasso en Ted Hughes. Ovidius (43 v.Chr.-18 n.Chr.) werd geboren in Sulmo (Sulmona) in centraal Italië. Komend uit een welgestelde Romeinse familie en ogenschijnlijk voorbestemd voor een carrière in de politiek, bekleedde hij enkele kleine ambtelijke functies voordat hij zich terugtrok uit het.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Metamorphoses

Het boek Metamorphoses is geschreven door Ovid. De oorspronkelijke releasedatum was 03 april 2014.

Het boek Metamorphoses is te koop als Hardcover.

Metamorphoses bestaat uit 768 pagina’s. 

Metamorphoses is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken