1. Nederlandse boeken
  2. Alleen met de zee

Alleen met de zee

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Alleen met de zee is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 109 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789028206939. 

Specificaties Alleen met de zee

HoofdauteurAdriaan Roland Holst
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum

Omschrijving van Alleen met de zee

Het dichterschap van A. Roland Holst is een langdurige en uitgebreide reis geweest. Zijn gedichten zijn verzameld in verschillende bundels, zoals VERZEN (1911), DE BELIJDENIS VAN DE STILTE (1913) en de acht bindels die zijn gepubliceerd tussen 1958 en 1976, genaamd IN GEVAAR en VOORLOPIG. In zijn bundel VOORBIJ DE WEGEN (1920) ontstaat zijn dichterschap en daarmee ook zijn eigen mythische wereld. In TEGEN DE WERELD (1947) krijgt deze mythe voor het laatst vorm, voornamelijk in oudere gedichten, in de taal en het ritme ervan. A. Roland Holst heeft bijna zeventig jaar lang poëzie geschreven, een periode die zich afspeelde tussen de twee wereldoorlogen. In deze tijd heeft het persoonlijke plaatsgemaakt voor het algemene, opgenomen in een groter verband van ruimte en tijd. Tussen de twee werelden en de voor- en natijd bevindt zich de dichter, geroepen of gedoemd om de tekens van ideaal en dreiging te begrijpen en te vertalen. Altijd gericht op het westen, luisterend naar de wind en de meeuwen. Alleen met de zee is een poëtisch meesterwerk dat de lezer meeneemt op een reis door de tijd en ruimte. De gedichten van A. Roland Holst zijn doordrenkt van persoonlijke ervaringen, maar tegelijkertijd overstijgen ze het individuele en raken ze aan universele thema's.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Alleen met de zee

Het boek Alleen met de zee is geschreven door Adriaan Roland Holst. De oorspronkelijke releasedatum was .

Het boek Alleen met de zee is te koop als Paperback.

Alleen met de zee bestaat uit 109 pagina’s. 

Alleen met de zee is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken