1. Nederlandse boeken
  2. Alles is te zwaar, omdat alles te licht is

Alles is te zwaar, omdat alles te licht is

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Alles is te zwaar, omdat alles te licht is is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 72 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789073978959. 

Specificaties Alles is te zwaar, omdat alles te licht is

HoofdauteurPaul Celan
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum

Omschrijving van Alles is te zwaar, omdat alles te licht is

Met het gedicht 'Todesfuge' - der Tod is ein Meister aus Deutschland - dat ook wel wordt beschouwd als het symbool voor de jodenvervolging, verwierf de joodse dichter Paul Celan (1920-1970) grote bekendheid. Zijn woorden raakten diep en zijn werk blijft tot op de dag van vandaag relevant. In deze speciale uitgave brengen we niet alleen twaalf brieven van Celan aan de Nederlandse Diet Kloos-Barendregt, maar ook hun vertalingen en een boeiende biografische schets. Deze uitgave is een eerbetoon aan de intense vriendschap tussen Celan en Kloos-Barendregt, die ontstond in het naoorlogse Parijs. Na de verschrikkingen van het werkkamp vond Celan een veilig heenkomen in de Franse hoofdstad, waar hij Diet ontmoette. Hun vriendschap werd onverwoestbaar en in de jaren 1949-1950 schreef Celan haar twaalf hartstochtelijke brieven. Deze brieven, die nu voor het eerst in facsimile en transcriptie worden gepresenteerd, onthullen de diepe emoties en gedachten van de dichter. Naast de brieven bevat deze bijzondere uitgave ook de vertalingen van de brieven, zodat een breder publiek kan genieten van Celan's krachtige taal. Daarnaast biedt de biografische schets een fascinerend inzicht in het leven van Paul Celan en zijn bijzondere relatie met Diet Kloos-Barendregt. Alles is te zwaar, omdat alles te licht is is niet.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Alles is te zwaar, omdat alles te licht is

Het boek Alles is te zwaar, omdat alles te licht is is geschreven door Paul Celan. De oorspronkelijke releasedatum was .

Het boek Alles is te zwaar, omdat alles te licht is is te koop als Paperback.

Alles is te zwaar, omdat alles te licht is bestaat uit 72 pagina’s. 

Alles is te zwaar, omdat alles te licht is is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken