1. Nederlandse boeken
  2. Boeken Branden Slecht

Boeken Branden Slecht

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Boeken Branden Slecht is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 532 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789041413055. 

Specificaties Boeken Branden Slecht

HoofdauteurManuel Rivas
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum17 juli 2009

Omschrijving van Boeken Branden Slecht

1936, het begin van de Spaanse Burgeroorlog. In de stad La Coruña wordt een angstaanjagende nachtmerrie werkelijkheid: op het plein worden grote stapels boeken verbrand door de falangisten. Deze boeken komen uit verschillende Ateneos, culturele verenigingen, bibliotheken en privéverzamelingen van de verslagenen. De dikke rook stijgt niet op, maar blijft plakken en ruikt naar verbrand vlees. In Boeken Branden Slecht volgen we zowel de overwinnaars als de overwonnenen, over een periode van drie generaties. De levens van boeken, mensen en taal lopen kriskras door elkaar heen. Dit vormt een even intens als spannend verhaal dat balanceert tussen brute repressie en ontembare drang naar vrijheid. In dit universum van bijzondere stemmen vol herinneringen, horen we de wasvrouw die beelden ziet in de stroming van de rivier, de bal van de Diligent, de tangozanger, Rosa de stenografe en de dwangmatige bijbelverzamelaar. Hun stemmen resoneren op onvergetelijke wijze, soms luid galmen ze, soms fluisteren ze. Boeken Branden Slecht volgt niet alleen de verbrande boeken en hun lezers, maar ook de mensen die ze verbranden. Zo ontstaat er een cirkel die de oorzaken en gevolgen van de Burgeroorlog verkent. Dit meeslepende verhaal neemt je mee op een reis door de geschiedenis en laat je de kracht van woorden en verhalen ervaren.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Boeken Branden Slecht

Het boek Boeken Branden Slecht is geschreven door Manuel Rivas. De oorspronkelijke releasedatum was 17 juli 2009.

Het boek Boeken Branden Slecht is te koop als Hardcover.

Boeken Branden Slecht bestaat uit 532 pagina’s. 

Boeken Branden Slecht is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken