1. Engelse boeken
  2. Collected Poems

Collected Poems

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Collected Poems is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 368 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780061558894. 

Specificaties Collected Poems

HoofdauteurSylvia Plath
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum01 september 2008

Omschrijving van Collected Poems

Op het moment van haar dood op 11 februari 1963 had Sylvia Plath een grote hoeveelheid poëzie geschreven. Voor zover ik weet heeft ze nooit enig van haar poëtische inspanningen weggegooid. Met één of twee uitzonderingen bracht ze elk stuk waar ze aan werkte tot een vorm die voor haar acceptabel was, waarbij ze hooguit een enkele versregel, een vals begin of een vals einde afwees. Haar houding ten opzichte van haar verzen was ambachtelijk: als ze geen tafel kon maken van het materiaal, was ze al blij met een stoel, of zelfs een speeltje. Het eindproduct voor haar was niet zozeer een geslaagd gedicht, maar iets dat tijdelijk haar vindingrijkheid had uitgeput. Daarom bevat dit boek niet alleen de verzen die ze bewaarde, maar ook alles wat ze schreef na 1956. "Ted Hughes, uit de inleiding." Deze uitgave, genaamd "Verzamelde Gedichten", biedt een uniek kijkje in het werk van de beroemde dichteres Sylvia Plath. Met haar gedurfde en diepgaande poëzie heeft ze lezers over de hele wereld weten te raken. In deze bundel zijn niet alleen de gedichten opgenomen die ze zelf heeft bewaard, maar ook al het andere werk dat ze heeft geschreven na 1956. Het is een verzameling die haar artistieke ontwikkeling weerspiegelt en laat zien hoe ze haar creatieve proces door de jaren heen heeft gevormd. De gedichten in dit boek zijn niet alleen een weerspieg.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Collected Poems

Het boek Collected Poems is geschreven door Sylvia Plath. De oorspronkelijke releasedatum was 01 september 2008.

Het boek Collected Poems is te koop als Paperback.

Collected Poems bestaat uit 368 pagina’s. 

Collected Poems is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken