1. Engelse boeken
  2. Crush

Crush

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Crush is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 80 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780300107890. 

Specificaties Crush

HoofdauteurRichard Siken
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum15 april 2005

Omschrijving van Crush

Maak kennis met Crush, de winnaar van de Yale Younger Poets-wedstrijd van 2004, de oudste jaarlijkse literaire prijs van Noord-Amerika. Richard Siken's Crush, geselecteerd als de winnaar van de Yale Younger Poets-prijs van 2004, is een krachtige verzameling gedichten gedreven door obsessie en liefde. Siken schrijft met hevigheid en zijn lezer raast onstuitbaar met hem mee. Zijn poëzie is bekentenisliteratuur, gay, wild en geladen met gewelddadige erotiek. In de wereld van de Amerikaanse poëzie is Siken's stem opvallend. In haar introductie voor het boek prijst jurylid Louise Gluck de cumulatieve, meeslepende, apocalyptische kracht en het vurige onbezonnenheid van Siken's gedichten. Ze merkt op: "Boeken van dit soort hebben grote dromen... Ze herstellen in de poëzie dat gevoel van een cruciaal moment en een cruciale uitspraak, wat misschien wel het grote genie van het genre is." Met Crush wordt de grens van de poëzie verlegd en wordt er een nieuw tijdperk ingeluid. Deze gedichten nemen je mee op een intense, emotionele reis vol passie en verlangen. Siken's woorden zijn als vuur dat je hart en ziel raakt, je meesleept in een wereld van liefde en obsessie. De gedichten in Crush zijn rauw en ongefilterd, en geven een stem aan degenen die vaak over het hoofd worden gezien in de literaire wereld.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Crush

Het boek Crush is geschreven door Richard Siken. De oorspronkelijke releasedatum was 15 april 2005.

Het boek Crush is te koop als Paperback.

Crush bestaat uit 80 pagina’s. 

Crush is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken