1. Nederlandse boeken
  2. De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog

De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 259 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789026327247. 

Specificaties De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog

HoofdauteurGeert Buelens
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum07 januari 2014

Omschrijving van De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog

"In 1917 schreef Wilfred Owen: 'De oude leugen: Dulce et decorum est/ Pro patria mori.' Het is een leugen dat het zoet en eervol zou zijn om voor het vaderland te sterven. Dat is ons beeld van de Eerste Wereldoorlog: een zinloze slachtpartij. Maar niet iedereen dacht er destijds zo over. Wereldwijd reageerden dichters op het conflict. Hun gedichten spatten van de pagina's af of probeerden de chaos te beteugelen in klassieke vormen. Deze bloemlezing brengt de 100 beste gedichten uit de Grote Oorlog samen. Naast bekende oorlogsdichters zoals Rupert Brooke en Siegfried Sassoon zijn ook Nobelprijswinnaars Rabindranath Tagore en W.B. Yeats opgenomen, evenals Nederlandse dichters zoals Herman Gorter en Paul van Ostaijen. Iconen van de internationale avant-garde, zoals Guillaume Apollinaire en Vladimir Majakovski, staan zij aan zij met reuzen uit de moderne poëzie, zoals Rainer Maria Rilke en Anna Achmatova. Samen bieden ze een aangrijpend en rijk geschakeerd beeld van een oorlog die ons voor altijd bezighoudt." "De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog" is een indrukwekkende bloemlezing die de diversiteit en kracht van poëzie tijdens deze historische periode laat zien. Deze verzameling is niet alleen een eerbetoon aan de dichters die hun stem lieten horen te midden van de chaos, maar ook een eerbetoon aan de menselijke veerkracht.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog

Het boek De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog is geschreven door Geert Buelens. De oorspronkelijke releasedatum was 07 januari 2014.

Het boek De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog is te koop als Paperback.

De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog bestaat uit 259 pagina’s. 

De 100 beste gedichten van de eerste wereldoorlog is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken