1. Nederlandse boeken
  2. De donkere kamer

De donkere kamer

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. De donkere kamer is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 48 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789493214118. 

Specificaties De donkere kamer

HoofdauteurAly Freije
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum20 september 2023

Omschrijving van De donkere kamer

Tijdens het Monnikenwerk kunstproject in de zomer van 2021 hebben dichter Aly Freije en fotograaf Annemarie van Buuren samengewerkt aan een buitengewoon project genaamd "De donkere kamer". Gedurende zes weken hebben ze elkaar geïnspireerd vanuit verschillende middeleeuwse kerken in het noorden van Groningen. Ze hebben de beelden en associaties verkend die naar boven kwamen en hebben geprobeerd om gezamenlijk een vorm te vinden. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een bijzondere bundel waarin het besef van eindigheid en een sterke verbondenheid met de omringende natuur centraal staan. De elementen, planten, dieren en de gevaren die overal op planeet Aarde dreigen, worden op poëtische wijze verkend. In "De donkere kamer" nemen zowel de dichter als de fotograaf je mee op een reis door aangetaste landschappen. Ze stuiten op sporen en zoeken naar een zeker evenwicht. Beiden moeten ze "de donkere kamer" betreden om betekenissen aan het licht te brengen, ieder binnen hun eigen genre. De dichter heeft het vermogen om het onzichtbare naar boven te halen, terwijl de fotograaf het onzegbare kan laten zien. In de interactie tussen beeld en taal ontstaan nieuwe gedichten en foto's die samen een prachtig mozaïek vormen. Deze bundel is een eerbetoon aan de kracht van samenwerking en de transformatie die plaatsvindt wanneer kunstenaars elkaars.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over De donkere kamer

Het boek De donkere kamer is geschreven door Aly Freije. De oorspronkelijke releasedatum was 20 september 2023.

Het boek De donkere kamer is te koop als Paperback.

De donkere kamer bestaat uit 48 pagina’s. 

De donkere kamer is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken