1. Nederlandse boeken
  2. De elegieën van Duino

De elegieën van Duino

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. De elegieën van Duino is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 112 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789086842711. 

Specificaties De elegieën van Duino

HoofdauteurRainer Maria Rilke
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum18 oktober 2022

Omschrijving van De elegieën van Duino

De elegieën van Duino, geschreven door Rainer Maria Rilke (1875-1926), zijn een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van de West-Europese poëzie. De oorsprong van deze elegieën is buitengewoon. Vanaf de allereerste regel, die Rilke zich toegefluisterd voelde tijdens een stormachtige wandeling in de tuinen van het kasteel Duino aan de Adriatische Zee, tot de uiteindelijke voltooiing, tien jaar later. Gedurende al die jaren droeg hij een last met zich mee die hij niet onder woorden kon brengen, mede door de verwarring die de Eerste Wereldoorlog in hem teweegbracht. Maar in februari 1922, nadat hij zich volledig had afgezonderd, barstte alles stralend los. In een storm van inspiratie, die enkele weken aanhield, voltooide hij de elegieën. Deze elegieën zijn niet alleen een reis door het leven van de dichter zelf, van de aanvankelijke angsten en depressies tot de vreugdevolle acceptatie ("hiersein ist herrlich"), maar ook een blik op de betekenis van ons bestaan hier op aarde. De muzikale, krachtige en nauwgezette vertaling van Atze van Wieren laat de diepte en schoonheid van dit meesterwerk optimaal tot hun recht komen. Zoals Wil Rouleaux schreef in de NRC: "opvallend modern". De elegieën van Duino zijn een gedichtenbundel die de lezer meeneemt op een bijzondere reis door de ged.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over De elegieën van Duino

Het boek De elegieën van Duino is geschreven door Rainer Maria Rilke. De oorspronkelijke releasedatum was 18 oktober 2022.

Het boek De elegieën van Duino is te koop als Paperback.

De elegieën van Duino bestaat uit 112 pagina’s. 

De elegieën van Duino is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken