1. Nederlandse boeken
  2. De sonnetten aan Orpheus

De sonnetten aan Orpheus

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. De sonnetten aan Orpheus is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 266 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789086841820. 

Specificaties De sonnetten aan Orpheus

HoofdauteurRainer Maria Rilke
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum18 juni 2019

Omschrijving van De sonnetten aan Orpheus

De sonnetten aan Orpheus, geschreven door de Duitse dichter Rainer Maria Rilke, is een meesterwerk dat zijn artistieke volwassenheid weerspiegelt. Deze bundel, samen met De elegieën van Duino, markeert het hoogtepunt van Rilke's lyrische carrière. Het is een verzameling van 55 sonnetten die in februari 1922 in één adem zijn geschreven, na een periode van stilte. In deze sonnetten verwijst Rilke naar de klassieke mythe van Orpheus en Eurydice, waarbij hij de moderne mens afbeeldt die zichzelf moet overstijgen door een nieuwe manier van luisteren naar de wereld om hem heen. De sonnetten behandelen zowel het leven als de dood, tijd en eeuwigheid, liefde en pijn. Ze bieden een diepgaand inzicht in de menselijke ervaring en nodigen de lezer uit om na te denken over de existentiële vraagstukken van het bestaan. Deze nieuwe vertaling van De sonnetten aan Orpheus brengt de hymnen van Rilke aan de moderne mens opnieuw tot leven. De vertaler, Wessel ten Boom, is niet alleen een dichter, maar ook een theologisch en filosofisch deskundige. Zijn uitgebreide commentaar biedt de lezer een dieper begrip van zowel de literaire als de filosofische en theologische aspecten van Rilke's werk. Met deze bundel krijgt de lezer de kans om de tijdloze schoonheid en diepe wijsheid van Rilke's poëzie te ervaren.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over De sonnetten aan Orpheus

Het boek De sonnetten aan Orpheus is geschreven door Rainer Maria Rilke. De oorspronkelijke releasedatum was 18 juni 2019.

Het boek De sonnetten aan Orpheus is te koop als Hardcover.

De sonnetten aan Orpheus bestaat uit 266 pagina’s. 

De sonnetten aan Orpheus is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken