1. Nederlandse boeken
  2. Fabels

Fabels

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Fabels is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 119 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789028270251. 

Specificaties Fabels

HoofdauteurJean de La Fontaine
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum26 september 2017

Omschrijving van Fabels

Jean de La Fontaine (1621-1695) is een naam die bijna synoniem is geworden met 'fabels'. Hij schreef honderden fabels, waarbij hij zijn inspiratie voornamelijk haalde uit de klassieke oudheid, met name bij schrijvers als Aesopus en Phaedrus. De beroemde fabels van La Fontaine zijn korte gedichten met een moraal, een wijze les. Vaak spelen dieren de hoofdrol, zoals in het bekende verhaal 'De krekel en de mier'. De krekel vermaakt zichzelf en anderen de hele zomer door te zingen, maar wanneer ze tekort komt in de herfst, verwacht ze enige hulp van de mier. Helaas weigert de mier haar zuinigjes te helpen. Met dit verhaal wilde La Fontaine laten zien dat kunstenaars vaak slecht beloond worden, hoewel het later vooral geïnterpreteerd werd als 'wie niet werkt, zal niet eten'. In deze prachtige nieuwe Nederlandse vertaling en bewerking heeft D'Hane-Scheltema enkele tientallen fabels gekozen, zowel bekende als minder bekende. Klassiekers zoals 'De raaf en de vos', 'De ledematen en de maag' en 'De wolf en het lam' zijn inbegrepen. Speciaal voor deze editie zijn er schitterende illustraties gemaakt door Floris Tilanus. Dit boek is een must-have voor liefhebbers van klassieke fabels en een geweldige toevoeging aan elke boekenverzameling.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Fabels

Het boek Fabels is geschreven door Jean de La Fontaine. De oorspronkelijke releasedatum was 26 september 2017.

Het boek Fabels is te koop als Hardcover.

Fabels bestaat uit 119 pagina’s. 

Fabels is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken