1. Nederlandse boeken
  2. Gedichten guido gezelle

Gedichten guido gezelle

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Gedichten guido gezelle is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 1963 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789041403421. 

Specificaties Gedichten guido gezelle

HoofdauteurGezelle G.
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum

Omschrijving van Gedichten guido gezelle

Ter ere van de honderdste sterfdag van Guido Gezelle biedt deze nieuwe uitgave een toegankelijke verzameling van de poëzie van deze priester-dichter aan alle poëzieliefhebbers. De inspiratie voor deze uitgave is afkomstig van de acht omvangrijke delen van zijn verzameld dichtwerk (1980-1991, uitgeverij DNB/Pelckmans), waarbij enkel de strikt wetenschappelijke notities zijn weggelaten. Deze prachtige bundel neemt je mee op een betoverende reis door de poëtische wereld van Guido Gezelle. Elk gedicht is zorgvuldig geselecteerd om een perfecte balans te bieden tussen zijn meest bekende werken en de verborgen pareltjes die de kern vormen van zijn oeuvre. De taal van Gezelle is als een schilderspalet, waarbij hij met woorden kleuren mengt en emoties tot leven brengt. Zijn gedichten raken de ziel en laten de lezer achter met een gevoel van verwondering en diepgang. Deze uitgave is meer dan alleen een verzameling gedichten. Het is een eerbetoon aan de onsterfelijke geest van Guido Gezelle en zijn bijdrage aan de Nederlandse literatuur. Of je nu een doorgewinterde poëzieliefhebber bent of pas net begint met het ontdekken van dit genre, deze bundel zal je betoveren en inspireren. Het is een uitnodiging om je onder te dompelen in de betoverende wereld van Guido Gezelle en zijn tijdloze woorden te ervaren.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Gedichten guido gezelle

Het boek Gedichten guido gezelle is geschreven door Gezelle G.. De oorspronkelijke releasedatum was .

Het boek Gedichten guido gezelle is te koop als Hardcover.

Gedichten guido gezelle bestaat uit 1963 pagina’s. 

Gedichten guido gezelle is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken