1. Nederlandse boeken
  2. Gedichten van het nieuwe millennium

Gedichten van het nieuwe millennium

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Gedichten van het nieuwe millennium is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 280 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789056552695. 

Specificaties Gedichten van het nieuwe millennium

Hoofdauteur
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum06 april 2021

Omschrijving van Gedichten van het nieuwe millennium

Gedichten van het nieuwe millennium is het laatste deel van de millennium-trilogie. Na het succes van Dichters van het nieuwe millennium (2016) en Bundels van het nieuwe millennium (2018) is dit nieuwe volume samengesteld met honderd gedichten uit de poëzie van de 21e eeuw. Deze gedichten worden kort toegelicht door een generatie poëzielezers van nu, waardoor deze bloemlezing niet alleen een verzameling gedichten is, maar ook een lectuurhandleiding. Deze bijzondere bundel biedt een gevarieerde selectie van verschillende vormen van poëzie sinds de eeuwwisseling. Het werk van gerenommeerde dichters zoals Anneke Brassinga, Charlotte Van den Broeck, Ellen Deckwitz, Paul Demets, Dominique De Groen, Radna Fabias, Hester Knibbe, Ramsey Nasr, Alfred Schaffer, Mustafa Stitou en Peter Verhelst wordt hierin belicht. Jeroen Dera, Barbara Fraipont, Laurens Ham, Jens Meijen, Linde De Potter, Sarah Posman, Johan Sonnenschein, Malika Soudani, Kila van der Starre en Carl De Strycker zijn de enthousiaste poëzielezers die deze gedichten tegen het licht houden. Jeroen Dera, een specialist op het gebied van literatuuronderwijs en hedendaagse poëzie, heeft meegewerkt aan de samenstelling van deze bundel. Als recensent voor de Standaard der Letteren heeft hij de nodige ervaring en expertise om deze gedichten op waarde te schatten. Daarnaast heeft hij samen met Charlotte Van den Broeck aan dit project gewer.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Gedichten van het nieuwe millennium

Het boek Gedichten van het nieuwe millennium is geschreven door . De oorspronkelijke releasedatum was 06 april 2021.

Het boek Gedichten van het nieuwe millennium is te koop als Paperback.

Gedichten van het nieuwe millennium bestaat uit 280 pagina’s. 

Gedichten van het nieuwe millennium is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken