1. Nederlandse boeken
  2. Gedichten

Gedichten

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Gedichten is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 400 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789028232143. 

Specificaties Gedichten

HoofdauteurAnna Achmatova
Taal               Nederlands
BindwijzeSoftcover
Oorspronkelijke releasedatum20 juli 2023

Omschrijving van Gedichten

Anna Achmatova (1889–1966) bracht aan het begin van haar carrière succesvolle bundels uit, vol met poëzie over liefde en verdriet. Echter, door de censuur van Stalin werd ze gedwongen tot stilte. Desondanks bleef ze in stilte schrijven, getekend door de revolutie, terreur en oorlog die zich tijdens haar leven afspeelden. Ook haar persoonlijke leven was turbulent: haar eerste man werd geëxecuteerd, haar laatste stierf in een strafkamp en haar zoon werd tientallen jaren gevangengehouden. Ze werd zelfs verstoten uit de Schrijversbond. In haar gedichten verbindt ze de Russische geschiedenis met haar eigen persoonlijke leed. In de jaren vijftig kon Achmatova weer vrijelijk publiceren en werd ze geprezen als de heldin van het onderdrukte volk. Haar stem klinkt onverzettelijk, warm en scherp, dwars door de tijd heen. Dankzij de voortreffelijke vertaling van Margriet Berg en Marja Wiebes komen haar gedichten ook in het Nederlands volledig tot hun recht. De bundel "Gedichten" bevat meer dan driehonderd gedichten uit Achmatova's oeuvre, inclusief de beroemde poëmen "Requiem", "De zee" en "Gedicht zonder held". Ontdek de krachtige woorden en de diepgaande emoties van Anna Achmatova in deze prachtige verzameling gedichten.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Gedichten

Het boek Gedichten is geschreven door Anna Achmatova. De oorspronkelijke releasedatum was 20 juli 2023.

Het boek Gedichten is te koop als Softcover.

Gedichten bestaat uit 400 pagina’s. 

Gedichten is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken