1. Nederlandse boeken
  2. Honderd Liefdessonnetten

Honderd Liefdessonnetten

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Honderd Liefdessonnetten is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 316 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789044618228. 

Specificaties Honderd Liefdessonnetten

HoofdauteurPablo Neruda
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum29 juli 2011

Omschrijving van Honderd Liefdessonnetten

Ter ere van de honderdste verjaardag van Pablo Neruda, op 12 juli 2004, is zijn beroemde bundel Honderd liefdessonnetten voor het eerst volledig vertaald naar het Nederlands. Honderd liefdessonnetten is een hoogtepunt in het werk van Pablo Neruda. In deze bundel verklaart de dichter zijn immense liefde voor Matilde Urrutia, de belangrijkste vrouw in zijn leven en een beslissende invloed op zijn latere poëtische ontwikkeling. Neruda bezingt zijn geliefde in prachtige sonnetten, die bruisen van symboliek, ontmoetingen en gepassioneerde beelden. Honderd liefdessonnetten toont een buitengewone rijpheid in vergelijking met Neruda's eerdere poëzie, maar tegelijkertijd straalt het een gloedvolle liefde voor Matilde uit. De sonnetten dragen zowel licht als schaduw in zich en behoren tot Neruda's meest persoonlijke en rijke poëzie. De vertaling van Honderd liefdessonnetten naar het Nederlands is een waardevolle toevoeging aan de literaire wereld. Deze prachtige bundel biedt Nederlandstalige lezers de mogelijkheid om te genieten van de diepgaande emoties en de verfijnde taal van Neruda's poëzie. Het is een eerbetoon aan de liefde en een eerbetoon aan een van de grootste dichters aller tijden. De vertaling is met zorg en toewijding uitgevoerd, om de nuances en de essentie van Neruda's werk zo getrouw mogelijk over.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Honderd Liefdessonnetten

Het boek Honderd Liefdessonnetten is geschreven door Pablo Neruda. De oorspronkelijke releasedatum was 29 juli 2011.

Het boek Honderd Liefdessonnetten is te koop als Paperback.

Honderd Liefdessonnetten bestaat uit 316 pagina’s. 

Honderd Liefdessonnetten is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken