1. Nederlandse boeken
  2. Kraai

Kraai

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Kraai is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 224 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789403106311. 

Specificaties Kraai

HoofdauteurTed Hughes
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum15 oktober 2020

Omschrijving van Kraai

Vijftig jaar na de indrukwekkende lancering van Kraai in Engeland in 1970, blijft deze duistere gedichtencyclus nog steeds hevige discussies uitlokken. Ted Hughes, de voormalige Poet Laureate van Groot-Brittannië, begon aan deze cyclus in de tweede helft van de jaren zestig, na het tragische overlijden van zijn vrouw Sylvia Plath. Het was een periode van diepe rouw en persoonlijk verlies voor Hughes. In 1969 voltooide hij de gedichten, nadat hij voor de tweede keer een geliefde verloor aan zelfmoord. Kraai is een meeslepende verzameling van gedichten die de complexiteit van menselijke emoties en de donkere kant van het leven verkent. Hughes' meesterlijke gebruik van taal en beeldspraak geeft de lezer een diepgaand inzicht in zijn persoonlijke worstelingen en de universele thema's van dood, verlies en rouw. Elk gedicht is doordrenkt met een rauwe, emotionele kracht die je als lezer meeneemt op een onvergetelijke reis door de diepten van de menselijke ziel. Met Kraai heeft Ted Hughes een tijdloos meesterwerk gecreëerd dat tot op de dag van vandaag de literaire wereld blijft fascineren. Dit bijzondere werk is niet alleen een eerbetoon aan de kracht van poëzie, maar ook een troostende metgezel voor iedereen die worstelt met verlies en verdriet. Kraai is een must-read voor liefhebbers van indringende poëzie en een waardevolle toevoeging aan elke literaire collectie.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Kraai

Het boek Kraai is geschreven door Ted Hughes. De oorspronkelijke releasedatum was 15 oktober 2020.

Het boek Kraai is te koop als Hardcover.

Kraai bestaat uit 224 pagina’s. 

Kraai is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken