1. Nederlandse boeken
  2. Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes

Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 92 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789491982552. 

Specificaties Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes

HoofdauteurPiet Paaltjens
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum08 september 2017

Omschrijving van Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes

De gedichten in de bundel "Snikken en grimlachjes" zijn een waardevol stukje literatuur dat voor het eerst werd uitgegeven in 1867. Oorspronkelijk waren deze gedichten bedoeld voor jonge lezers, geschreven door François HaverSchmidt, beter bekend als Piet Paaltjens. Deze dichtbundel was een groot succes onder zijn medestudenten aan de Universiteit van Leiden, waar HaverSchmidt studeerde. De gedichten werden gepubliceerd in de Studenten-almanak en droegen bij aan de mysterieuze en ironische sfeer rondom Paaltjens, waardoor hij een grote groep bewonderaars kreeg. Na zijn studie theologie in Leiden werd HaverSchmidt predikant in verschillende plaatsen, waaronder Foudgum en Raard (Friesland), Den Helder en Schiedam. Het is in Schiedam waar hij het langst actief was, van 1864 tot zijn tragische einde op 19 januari 1894. HaverSchmidt leed aan depressies en twijfelde steeds meer aan zijn geloof, wat verergerde na het overlijden van zijn vrouw in 1891. Uiteindelijk leidde dit tot zijn zelfmoord. Ondanks de weemoedige ondertoon, heeft zijn poëzie met humor een belangrijke plaats gekregen in de Nederlandse literatuur. Deze bijzondere uitgave van "Snikken en grimlachjes" is verzorgd door Marita Mathijsen, emeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Mathijsen is een expert op het gebied van de neg.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes

Het boek Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes is geschreven door Piet Paaltjens. De oorspronkelijke releasedatum was 08 september 2017.

Het boek Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes is te koop als Paperback.

Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes bestaat uit 92 pagina’s. 

Lalito Klassiek Snikken en grimlachjes is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken