1. Engelse boeken
  2. Layli and Majnun

Layli and Majnun

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Layli and Majnun is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 320 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780143133995. 

Specificaties Layli and Majnun

HoofdauteurNezami Ganjavi
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum29 juli 2021

Omschrijving van Layli and Majnun

Layli en Majnun is een van de grootste werken uit de Perzische literatuur, nu meesterlijk vertaald. Lord Byron noemde dit verhaal 'het Romeo en Julia van het Oosten', en het werd al snel geliefd bij een breed publiek nadat het werd beschreven in een gedicht uit de twaalfde eeuw. Net als de geliefden in het beroemde werk van Shakespeare zijn Layli en Majnun iconen geworden van zowel de Perzische literatuur als de populaire cultuur. Dit komt mede door het toegankelijke verhalende gedicht van Nizami, dat hier in rijmende coupletten is vertaald door de geprezen dichter en geleerde van de Perzische literatuur, Dick Davis. Deze nieuwe vertaling van Layli en Majnun is een meesterwerk op zich. Dick Davis weet de schoonheid en diepgang van het originele Perzische gedicht prachtig over te brengen in het Nederlands. Zijn keuze voor rijmende coupletten zorgt voor een ritmische en meeslepende leeservaring. Het verhaal van Layli en Majnun, dat draait om verboden liefde, raakt je recht in het hart. Het is een tijdloos verhaal dat nog altijd relevant is en de complexiteit van menselijke emoties op indrukwekkende wijze weet te vangen. Met deze nieuwe vertaling kunnen Nederlandstalige lezers nu ook genieten van dit meesterwerk uit de Perzische literatuur.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Layli and Majnun

Het boek Layli and Majnun is geschreven door Nezami Ganjavi. De oorspronkelijke releasedatum was 29 juli 2021.

Het boek Layli and Majnun is te koop als Paperback.

Layli and Majnun bestaat uit 320 pagina’s. 

Layli and Majnun is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken