1. Nederlandse boeken
  2. Mei

Mei

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Mei is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 146 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789491618024. 

Specificaties Mei

HoofdauteurHerman Gorter
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum03 januari 2013

Omschrijving van Mei

Iedereen kent de beroemde openingsregel: 'Een nieuwe lente en een nieuw geluid' van het epische gedicht Mei. Maar Mei is zoveel meer dan alleen een regel. Het is een tijdloos meesterwerk dat geschreven is door de onsterfelijke Herman Gorter (1864-1927) en wordt beschouwd als een van de mooiste scheppingen van de Tachtigers. In Mei neemt Gorter ons mee op een betoverende reis door de prachtige landschappen van de natuur. Hij schildert met woorden de bloeiende bloemen, de ruisende rivieren en de zingende vogels. Het gedicht bestaat uit drie zangen die elk een unieke sfeer en emotie overbrengen. Het is een ode aan de schoonheid van de natuur en een viering van het leven zelf. De eerste zang van Mei verscheen in 1886 in het tijdschrift De Nieuwe Gids en maakte toen al meteen enorme indruk. Het gedicht werd al snel een sensatie in literaire kringen en wordt nog steeds gelezen en bewonderd door mensen over de hele wereld. In 1889 werd Mei voor het eerst gepubliceerd in boekvorm, waardoor het toegankelijk werd voor een breder publiek. Met Mei haal je een stukje literaire geschiedenis in huis. Het is een tijdloos werk dat je keer op keer kunt herlezen en telkens weer nieuwe betekenissen en schoonheid ontdekt. Of je nu een liefhebber bent van poëzie, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een prachtig boek om van te genieten,.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Mei

Het boek Mei is geschreven door Herman Gorter. De oorspronkelijke releasedatum was 03 januari 2013.

Het boek Mei is te koop als Paperback.

Mei bestaat uit 146 pagina’s. 

Mei is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken