1. Nederlandse boeken
  2. Metamorphosen

Metamorphosen

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Metamorphosen is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 454 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789025364359. 

Specificaties Metamorphosen

HoofdauteurOvidius
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum01 april 2009

Omschrijving van Metamorphosen

Niets blijft en niets vergaat, dat is de essentie van Ovidius' indrukwekkende gedicht Metamorphosen. Deze dichter neemt de lezer mee op een reis, beginnend bij de chaos en eindigend bij de opkomst van de machtige keizer Augustus. Tijdens deze tocht komen de meest wonderlijke verhalen voorbij: het verhaal van Phaëthon en de zonnewagen, Narcissus en Echo, Daedalus en Icarus, en vele andere beroemde personages uit de oudheid. Het werk van Ovidius is een betoverende opeenvolging van gedaanteverwisselingen. Zijn laatste jaren bracht hij door in Tomi, aan de kust van de Zwarte Zee. Ondanks zijn hoop om terug te keren naar Rome, stierf hij in ballingschap in het jaar 17 na Christus. "Heeft hij durven hopen dat zijn werk na twintig eeuwen nog steeds gelezen zou worden toen hij het schreef? De macht van de Romeinse goden en keizers is verdwenen, het Latijn is een dode taal geworden, maar Ovidius heeft het laatste woord gekregen, dat laatste woord van de Metamorphosen: vivam. Ik zal blijven leven", aldus Imme Dros. Metamorphosen is een meesterwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds lezers weet te betoveren. Dit boek neemt je mee op een unieke reis door de wereld van de Griekse en Romeinse mythologie. Vanaf het ontstaan van de wereld tot de glorieuze periode.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Metamorphosen

Het boek Metamorphosen is geschreven door Ovidius. De oorspronkelijke releasedatum was 01 april 2009.

Het boek Metamorphosen is te koop als Hardcover.

Metamorphosen bestaat uit 454 pagina’s. 

Metamorphosen is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken