1. Engelse boeken
  2. Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus

Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 608 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780674292598. 

Specificaties Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus

HoofdauteurKalidasa
Taal               Engels
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum02 januari 2024

Omschrijving van Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus

De Murty Classical Library of India presenteert met trots "De Lineage of the Raghus" van Kalidasa. Deze tekst behoort tot de literaire traditie van mahākāvya, oftewel hofgedicht. Het vertelt het verhaal van oude koningen, zoals Dilipa, Raghu en Rama, die regeerden vanuit de hoofdstad Ayodhya. Dit deel bevat een nieuwe editie van de Sanskrit tekst in het Devanagari schrift, samen met een frisse Engelse vertaling. Deze prachtige uitgave biedt liefhebbers van Indiase literatuur de mogelijkheid om het meesterwerk van Kalidasa te ervaren in zijn oorspronkelijke vorm. Het Sanskrit is weergegeven in het Devanagari schrift, waardoor lezers de schoonheid van de taal kunnen waarderen terwijl ze genieten van het verhaal van de Raghu-dynastie. De Engelse vertaling zorgt ervoor dat ook niet-Sanskrit sprekers kunnen meegenieten van dit epische gedicht. Met zijn rijke historische achtergrond en meeslepende verhaallijn is "De Lineage of the Raghus" een must-have voor liefhebbers van klassieke Indiase literatuur. Deze uitgave is zorgvuldig samengesteld door experts op het gebied van Sanskrit en biedt een diepgaand inzicht in de oude Indiase cultuur. Laat je betoveren door de woorden van Kalidasa en ontdek de fascinerende wereld van de Raghu-dynastie.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus

Het boek Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus is geschreven door Kalidasa. De oorspronkelijke releasedatum was 02 januari 2024.

Het boek Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus is te koop als Hardcover.

Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus bestaat uit 608 pagina’s. 

Murty Classical Library of India-The Lineage of the Raghus is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken