1. Nederlandse boeken
  2. Natuur

Natuur

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Natuur is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 80 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789403106328. 

Specificaties Natuur

HoofdauteurMarieke Lucas Rijneveld
Taal               Nederlands
BindwijzeE-book
Oorspronkelijke releasedatum08 november 2022

Omschrijving van Natuur

Voor ons derde deel in de serie poëziebloemlezingen heeft Marieke Lucas Rijneveld zich volledig ondergedompeld in de wereld van natuurpoëzie. Met bewonderenswaardig succes heeft hij de mooiste gedichten verzameld die de pracht van onze omgeving weerspiegelen, maar ook verontrustende verzen die ons wijzen op de bedreiging van de natuur door de mens, die soms vergeet dat hij er zelf deel van uitmaakt. Rijneveld heeft een buitengewoon frisse en eigentijdse bloemlezing gecreëerd, die niet alleen gelezen kan worden als een eerbetoon aan de natuur, maar ook als een poëtische oproep om met meer nederigheid met diezelfde natuur om te gaan. In "Natuur" worden de lezers meegenomen op een betoverende reis door de seizoenen, waarin ze de prachtige flora en fauna om hen heen kunnen ervaren. De gedichten variëren van liefdevolle beschrijvingen van bloemen in volle bloei tot de dreigende ondertoon van de impact van de mensheid op het ecosysteem. Rijneveld weet met zijn scherpe observaties en gevoelige woordkeuze de lezers diep te raken en bewustwording te creëren over de kwetsbaarheid van de natuur. Deze bloemlezing biedt niet alleen een moment van reflectie en bezinning, maar roept ook op tot actie. Het nodigt ons uit om ons bewust te worden van onze rol als rentmeesters van de aarde en om een nederige houding aan te nemen ten opzichte van de natuur. ".

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Natuur

Het boek Natuur is geschreven door Marieke Lucas Rijneveld. De oorspronkelijke releasedatum was 08 november 2022.

Het boek Natuur is te koop als E-book.

Natuur bestaat uit 80 pagina’s. 

Natuur is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken