1. Nederlandse boeken
  2. Omzwervingen Van Jonker Harold

Omzwervingen Van Jonker Harold

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Omzwervingen Van Jonker Harold is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 325 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789025363970. 

Specificaties Omzwervingen Van Jonker Harold

HoofdauteurByron
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum13 november 2009

Omschrijving van Omzwervingen Van Jonker Harold

De geboorte van het moderne toerisme en de ontstaansgeschiedenis van de typisch romantische, wereldverachtende held worden samengebracht in één gedicht. Dit gedicht is geschreven in een zestiende-eeuwse vorm en kan dus worden beschouwd als neogotisch. Het was direct een groot succes en heeft blijvende invloed gehad, niet alleen in Engeland maar in de hele westerse literaire wereld. Het gedicht draagt de naam "Omzwervingen Van Jonker Harold". De omzwervingen van Harold voeren hem door Portugal, Spanje, Turkije en vooral Griekenland en Italië. Aan de ene kant is hij een superromantische, heldhaftige en amoureuze godenzoon, die tegelijkertijd geestdriftig en laatdunkend is. Aan de andere kant fungeert hij als reisleider die schitterende vergezichten, antieke ruïnes en pittoresk volksleven op zijn repertoire heeft. Beide aspecten hebben hele generaties van navolgers geïnspireerd. De zestig prachtige gravures zijn gemaakt in de jaren twintig van de negentiende eeuw door J. Finden. Hiervoor heeft hij tekeningen en schilderijen van verschillende andere kunstenaars gereproduceerd. Deze gravures voegen een visuele dimensie toe aan het gedicht en laten de lezer op een unieke manier de reis van Jonker Harold ervaren.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Omzwervingen Van Jonker Harold

Het boek Omzwervingen Van Jonker Harold is geschreven door Byron. De oorspronkelijke releasedatum was 13 november 2009.

Het boek Omzwervingen Van Jonker Harold is te koop als Hardcover.

Omzwervingen Van Jonker Harold bestaat uit 325 pagina’s. 

Omzwervingen Van Jonker Harold is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken